Uutiset

Racing Protein uudistui - Kotimaista härkäpapua hevosille

Uudistettu Racing Protein -valkuaisrehu sisältää runsaasti kotimaista härkäpapua.

Uudistettu Racing Protein -valkuaisrehu sisältää runsaasti kotimaista härkäpapua. Uudistus on samalla suomalainen ekoteko, osa arvokkaasta valkuaisesta saadaan Suomen maaperästä ja Hankkija vähentää siltä osin ulkomaisen valkuaisen tuontia. Uusi resepti ei sisällä ollenkaan soijaa.

Suomen juhlavuoden kunniaksi markkinoille tuleva, hevosille suunnattu "Härkis" on hevosenomistajilta saadun palautteen mukaan hyvin maistuva ja toimiva rehu. Tuote sisältää härkäpavun lisäksi runsaasti myös perunaproteiinia, jonka aminohappokoostumus on yksi parhaista saatavilla olevista valkuaislähteistä. Valkuaisen lähteenä on myös rypsirouhe sekä pellavansiemenpuriste. Raakavalkuaisen määrä on 30 %, sulavan raakavalkuaisen asettuessa tasolle 26 %. Uudistuksen yhteydessä aminohappojen määrä on tarkoin optimoitu. Lysiinin määrä on 50 grammaa kiloa kohti. Racing Protein soveltuu erinomaisesti sekä kasvaville varsoille, siitostammoille että kilpahevosille lihasmassan ylläpitämiseen.

Hankkija Oy:n tutkimus- ja tuotekehitysosasto on valmistellut pitkään uutta kotimaista valkuaisraaka-ainetta sisältävää aminohappotasapainotettua Racing Protein -valkuaisrehua. Tuotekehitystyön taustaksi tehtiin selvitys kotimaisten valkuaislähteiden ja valkuaisraaka-aineyhdistelmien soveltuvuudesta ja maittavuudesta hevosten ruokintaan. Uudistuksen yhteydessä onkin kiinnitetty paljon huomiota laadukkaan sisällön ja aminohappokoostumuksen lisäksi tuotteen maistuvuuteen.

Erinomaisen valkuaiskoostumuksen lisäksi Racing Protein huolehtii myös ruoansulatuskanavan hyvinvoinnista, sillä uusi tuote sisältää patentoitua Progut®- suolistoparannetta, jolla on ruoansulatuskanavan hyvinvoinnin tukemisen lisäksi positiivinen vaikutus immuunipuolustusjärjestelmän toimintaan ja ternimaidon vasta-ainepitoisuuteen.

Perunaproteiini on yksi perunanjalostusprosessin tuote. Yleisin perunanjalostuksen tuotteista on perunajauho, joka on perunan tärkkelystä. Perunajauhon valmistusprosessissa jäljelle jää solunesteitä ja perunarehua. Solunesteestä on mahdollista erottaa proteiini ja proteiinia saadaan solunesteestä vain 2 %. Prosessointi kuitenkin kannattaa, sillä perunaproteiinin aminohappoprofiili on vertaansa vailla. Näistä syistä perunaproteiini on rehukäyttöön kallis raaka-aine ja siksi sen käyttö rehuissa ei ole ollut kovinkaan yleistä. Viime vuonna Suomessakin on aloitettu perunaproteiinin valmistus. Perunaproteiinin valkuaispitoisuus on 75 %, tärkkelystä siinä ei enää ole jäljellä. 

Avaa sisäinen linkki samassa ikkunassaRacing Protein-tuotetiedot