Racing D-Vimin Oil

Racing D-Vimin Oil on vahva öljymäinen D-vitamiinivalmiste, jolla on helppo täydentää D-vitamiinin saantia. Se sisältää D3-vitamiinia, mikä on rehuihin lisättävän D-vitamiinin yleisin muoto.

D-vitamiini on tärkeä rasvaliukoinen vitamiini, jota tarvitaan mm. kalsiumin tehokkaaseen imeytymiseen. Erityisen tärkeää kalsiumin riittävä imeytyminen on kasvaville varsoille. Vieroitettujen varsojen (odotettu aikuispaino 550 kg) D3-vitamiinisuositus on 5000 – 5500 ky/päivä. Se on selvästi suurempi kuin täysikasvuisten harrastehevosten D3-vitamiinisuositus (3500 – 4500 ky/päivä). Jos varsoille annetaan täysikasvuisille hevosille suunniteltua rehua tai kivennäistä, jää usein D-vitamiinin saanti vajaaksi.

Kalsiumaineenvaihdunnan lisäksi D-vitamiini vaikuttaa myös mm. elimistön vastustuskykyyn eli immuunijärjestelmän toimintaan. 

Kasvit, kuten auringossa kuivunut heinä, sisältää jonkin verran D2-vitamiinia eli ergokalsiferolia. Määrät ovat kuitenkin suhteellisen pieniä.  D-vitamiinia muodostuu myös iholla auringon valon vaikutuksesta. Pimeään talviaikaan jää tämä luonnollisesti muodostuvan D-vitamiinin määrä hyvin matalaksi ja loimien käyttö vähentää sitä edelleen. Tämä kannattaa huomioida myös kesäaikaan esimerkiksi kesäihottumahevosilla, joilla ihottumaloimi peittää ison osan kehon pinta-alasta.

D-vitamiinia on lisätty useimpiin kivennäisvalmisteisiin ja väkirehuseoksiin D3-vitamiinina eli kolekalsiferolina. Maksa muokkaa rehusta saadun D-vitamiinin 25-hydroksikolekalsiferoliksi, joka on elimistössä toimiva D-vitamiinin aktiivinen muoto.

Annos on pieni ja tuote on pakattu kätevään pumppupulloon. Pieni annos sekoittuu helposti väkirehuannokseen. Yksi pumpullinen tarjoaa 800 ky/D3-vitamiinia eli tuote sopii käytettäväksi D3-vitamiinia sisältävän kivennäisen tai väkirehun lisänä. Täsmätuotteella on helppo tasapainottaa ruokintaa juuri tarvittavan vitamiinin osalta ilman vaikutusta muihin ravintoaineisiin.

Avainlippu
Annostus / päivä
Hevoset 2 pumpullista ( 4 ml )
Siitostammat 2-3 pumpullista ( 4-6 ml )
Vieroitetut varsat  3 pumpullista ( 6 ml )
Ponit 1 pumpullinen ( 2 ml )
Siitosponit 1-2 pumpullista ( 2-4 ml )
Vieroitetut ponivarsat 1-2 pumpullista ( 2-4 ml )

Sekoitetaan rehuannokseen.

Ravintoaineet
  • Tuotekoodi: VIF86136 • Olomuoto: Liuos • Pakkauskoko: 200 ml