Racing Senior

Kypsennetty täysrehutyyppinen täydennysrehu erityisesti ikääntyville hevosille ja poneille.

Racing Senior sisältää laadukkaita, tarkasti valikoituja ja hyvin sulavia raaka-aineita. Koostumuksessa on huomioitu yli 15 vuotiaiden ja vanhempien hevosten tarpeet suomalaisissa olosuhteissa. Hyvä energia-arvo ja optimoitu valkuaisen koostumus ylläpitävät lihasmassaa. Senior sopii myös urheilu- ja siitoshevosten ruokintaan. Senior on kauraton täysrehu. Expander-valmennuksella huolellisesti esikypsennetyn rehun sulavuus on erittäin hyvä ja ravintoaineet imeytyvät tehokkaasti.

Racing Senior varmistaa aminohappojen, muun muassa lysiinin, saannin. Hevosen kehosta poistettavan ylimääräisen valkuaisen määrä on pienempi, koska Racing Senior on aminohappotasapainoitettu.

Racing Senior sisältää myös perunaproteiinia. Perunaproteiini on yksi perunanjalostusprosessin tuote. Yleisin perunanjalostuksen tuotteista on perunajauho, joka on perunan tärkkelystä. Perunajauhon valmistusprosessissa jäljelle jää solunesteitä ja perunarehua. Solunesteestä on mahdollista erottaa proteiini ja proteiinia saadaan solunesteestä vain 2 %. Prosessointi kuitenkin kannattaa, sillä perunaproteiinin aminohappoprofiili on vertaansa vailla. Näistä syistä perunaproteiini on rehukäyttöön kallis raaka-aine ja siksi sen käyttö rehuissa ei ole ollut kovinkaan yleistä. Viime vuonna Suomessakin on aloitettu perunaproteiinin valmistus. Perunaproteiinin valkuaispitoisuus on 75 %, tärkkelystä siinä ei enää ole jäljellä.

Senior sisältää myös patentoitua, luonnollista Suomen Rehun oman tutkimustoiminnan tuloksena kehitettyä suolistoparannetta Progutia. Progut tukee tutkitusti suoliston hyvinvointia ja edistää hyödyllisten suolistomikrobien kasvua. Progut tehostaa rehun hyväksikäyttöä ja edistää hevosen vastustuskykyä. Ravintosisällössä on huomioitu vanhempien hevosten lisääntynyt kivennäisten ja hivenaineiden sekä vitamiinien tarve. Kivennäisten suhde on optimoitu hyvän luuston kunnon säilyttämiseksi. Tuote sisältää myös luonnollista eli orgaanista seleeniä, joka on samassa muodossa kuin seleeni on kasveissa, selenometioniinina. Tässä muodossa seleeni imeytyy aktiivisesti ja pystyy varastoitumaan elimistöön.

Racing Senior -täysrehua voi tarjoilla hevoselle kuivana tai kostutettuna. Käyttömäärä vaihtelee hevosen koon, iän, rodun ja kulutuksen sekä korsirehun laadun mukaan. 

Keskeiset valmistusaineet: Ohra, vehnä, melassileike, vehnälese, sinimailasjauho, mäski, seosmelassi, kasviöljyt, pellavansiemenpuriste, perunaproteiini, suola, aminohapot, Progut-suolistoparanne.

Lue lisää Progutista.

Pelletti
Kauraton
Aminohappo-optimoitu
Progut® suolistoparannetta
Runsaasti energiaa
Runsaasti kuitua
Runsaasti valkuaista
Matala sokeri
Ominaispaino: 650 g/litra
Annostus / päivä
  Litraa / vrk.
Pikkuponit 0,5 - 2
Isot ponit 1,5 - 3
Harraste- ja urheiluhevoset 3 - 6
Siitostammat 3 - 6

Lisäksi annetaan riittävä määrä laadukasta karkearehua (esim. heinää).

Ravintoaineet
  • Tuotekoodi: SF4680 • Olomuoto: Pelletti • Pakkauskoko: 20 kg • Lavakoko: 600 kg • Ominaispaino: 650 g/litra