Team E-P Mäkinen

Erkki-Pekka Mäkinen on menestynyt ravivalmentaja ja -ohjastaja sekä ravitallin omistaja Teiskosta. E-P ja hänen puolisonsa Ilona pitävät Kivirannan tilaa Tampereen Teiskossa. Erkki-Pekka Mäkinen on ehkä hieman erilainen hevosmies, sillä hän on mm. levyttänyt räppiä ja laulanut tv:ssä 24 tuntia karaokea Antero Mertarannan isännöimässä Ennätystehdas-ohjelmassa. Hänet tunnetaan suorapuheisena ja värikkäänä ravimiehenä. E-P on menestynyt hienosti ja osannut valmentaa hevosensa huippusuorituksiin, hän on voittanut mm. Vermon valmentajaliigan vuonna 2015 (32 voitolla).

E-P:n ja Ilonan tallin ehdoton tähti oli Graceful Swamp eli ”Sämpylä”, joka ravasi kaikkien suomalaisten sydämiin, mutta menehtyi yllättäen syksyllä 2019. Graceful Swampin meno oli aivan hurjaa, se voitti kolmevuotiskaudella 15 lähtöä (mm. 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun finaalin). Kaudella 2019 Sämpylä voitti huikeat 11. lähtöä. Graceful Swamp pitää edelleen hallussaan Suomen ennätystä sekä 2- että 3-vuotiaiden tilastoissa.

Team Mäkinen luottaa Racingin rehuihin. Racingin rehut ovat monipuolisesti käytössä Erkki-Pekka Mäkisen valmennustallissa. Kauran ohella käytetään Racing Selectediä, Speedpoweria ja Junior Pro:ta. Nämä maistuvat hyvin kaikille ja hevosten mahat ovat olleet kunnossa. Tänä talvena alettiin antamaan proteiinilisää varsojen lisäksi myös vanhemmille kilpahevosille ja uutena lisänä otettiin käyttöön Racing D-Vimin Oil. Lisäksi käytössä ovat myös Racing Natural E -vitamiini ja Racing Electrolyte ja Recovery.

Kilpailutuloksista näkee, että myös ruokinnassa on osuttu oikeaan. Menestystä ovat tuoneet tallin nuoret lahjakkuudet kuten Vixpress Li. Näiden lisäksi hyvin ovat pärjänneet Al E.Gador Zet, Fast Time, Rosi's Rodrigo ja Global Option. Erkki-Pekka Mäkinen suosittelee Racingin rehuja kilpahevosen ruokinnassa pitkän kokemuksen pohjalta.