Suoliston parhaaksi

Patentoitu Progut® (PAT.NR.FI109759) on panimohiivasta valmistettu, monimutkaisia hiilihydraattirakenteita sisältävä suolistotehoste kotieläimille. Se vaikuttaa edullisesti suoliston mikrobikoostumukseen ja tehostaa mm. immunoglobuliini A -vasta-aineiden tuotantoa suolistosa (Lähde: Danisco Innovation ja Suomen Rehu Oy Ypäjä 2005-2006). Progut® on prosessoitu niin, että sen sisältämien liukoisten hiilihydraattien määrä on huomattavasti korkeampi kuin tavanomaisen rehuhiivan.

Mikrobikoostumusta muokkaava vaikutus perustuukin juuri Progutin sisältämiiin liukoisiin hiilihydraatteihin, jotka tarttuvat helposti suoliston epäedullisiin bakteereisin ja edistävät niiden ulosvirtausta elimistöstä.

Progut® on käytössä useissa nautojen, sikojen ja hevosten rehuissa. Se on suomalaisen rehutuotekehityksen mestariteos, jota Suomen Rehu / Hankkija Oy vie tällä hetkellä 30 eri maahan ympäri maailman.

Tutkittua tehoa
MTT:n Hevostutkimuslaitos, Danisco Innovation ja Suomen Rehu Oy tutkivat Progut- tehoaineen vaikutusta tiineiden ja imettävien tammojen ja varsojen ruokinnassa Ypäjällä 2005 - 2006. Tutkimuksessa Progut kasvattaa tamman veren vasta-ainepitoisuuksia kuvaavan immunoglobuliini-A:n (IgA) määriä varsomisen jälkeisinä viikkoina ja ternimaidon IgA:n määrää välittömästi varsomisen jälkeen. Progut myös paransi varsojen kasvua ensimmäisten elinviikkojen aikana, mikä kuvaa hyvin ryhmän varsojen elinvoimaisuutta. Tutkimuksessa varsoilla todettiin myös normaalia paremmat veriarvot (punasolujen määrä sekä hematokriitin määrä) ensimmäisen elinvuorokauden aikana ja punasolujen osalta vielä neljän viikkoa syntymästä.

Lisätietoa Progutin vaikutuksista tamman ja varsan immuunipuolustukseen ja veriarvoihin (englanniksi)

Lisätietoa Progutin vaikutuksista hevosten suolistomikrobeihin (englanniksi)

Löydä oikea tuote
Yritys
Parasta ruokaa hevosellesi
Progut