Hevosten ruokinnasta on hyvä keskustella - tiedon jakaminen parantaa hevosten hyvinvointia!

Hevosen ruuansulatus on jalostunut siten, että hevonen pystyy luonnon oloissa hyödyntämään mineraalien sisältämiä kivennäisaineita. Mineraalit saapuessaan hevosen mahalaukkuun lämpenevät kehon lämpöiseksi. Ruuansulatusnesteiden (mm. suolahappo) vaikutuksesta osa mineraaleista muuttuu suolen seinämän läpi imeytyvään muotoon ja hevonen saa hyödynnettyä kivennäisaineita verenkierron välityksellä kehon eri osiin. Sulamaton mineraaliaines jatkaa matkaa suoliston läpi ja suolen sisältämä sulamaton orgaaninen aines, eri rehujen hyödyntämätön osa (ensisijassa kuitu) kuljettaa imeytymättömät mineraalit jatkuvasti luonnollista tietä ulos kehosta. Lannan muodossa.

Eläinten rehuvalmistuksessa sallittujen kivennäis- ja hivenainelähteiden muoto on tarkoin määritelty lakiperusteisesti. Näin ollen koko EU-alueella rehuvalmistajat käyttävät samoja kivennäis- ja hivenainemuotoja.

Racing Mineralin raaka-aineina käytetään kivennäisraaka-aineita kuten ruokintakalkki, monokalsiumfosfaatti, magnesiumoksidi ja suola. Kyseisten mineraaliraaka-aineiden sulavuudet on tutkittu, ne eivät siis ole hiekkaa. Racing Mineral valmistetaan patentoidulla MURO-valmistusmenetelmällä, jossa kuhunkin pallomaiseen muroon pyritään saamaan tasaisesti vitamiinien lisäksi kivennäis- ja hivenaineita. Vastaavaan tapaan kuin esim. maanviljelijöiden käyttämät mineraalilannoitteet, jotka sulavat ja imeytyvät maassa.

Hevosten Mineral Plus sisältää vastaavia kivennäisraaka-aineita, mutta tässä kivennäisrehussa on runsaasti orgaanisia raaka-aineita, kuten melassileikettä, seosmelassia ja vehnänlesettä.

Heikki Kankainen
Harraste-eläinten tuoteosaston päällikkö
Hankkija Oy

Racing opas

Löydä oikea tuote
Yritys
Parasta ruokaa hevosellesi
Progut