Essi Mäkijärvi painottaa valmennuksessa ennaltaehkäisevää lihashuoltoa

Essi Mäkijärvi kutsuu hevosen kanssa viettämäänsä aikaa fiestaksi. Se on espanjaa ja tarkoittaa juhlaa. Hänen mielestään juhlan tulisi olla molemminpuolista eli myös hevosen pitäisi voida nauttia ihmisen seurassa kuluttamastaan ajasta. ”Minä ratsastan tavoitellen saumatonta yhteistyötä, molemminpuolisia tähtihetkiä.”

Hevosenvalmentajaksi Ypäjän Hevosopistolla opiskeleva Essi painottaa kokonaisvaltaisen valmennuksen merkitystä. ”Valmennuksessa tulisi kiinnittää paljon enemmän huomiota ratsastajan mielen- ja kehonhallintaan. Lisäksi on osattava kouluttaa hevosta oikein oppimis- ja käyttäytymisteorian mukaisesti. Yksi tärkeimpiä tekijöitä on ymmärtää, miten hevosen tulisi liikkua, jotta ratsastus olisi sille voimistelua.” Essi onkin suunnannut opintonsa hevoshierontaan, jotta ymmärtäisi syvällisesti anatomian, fysiologian ja biomekaniikan merkityksen valmennuksessa.

Kokonaisvaltaisessa valmennuksessa ennakoinnin merkitys nostetaan korkealle. Hevoshierojan asiakkaat ovat valitettavan usein kipeitä tai vammoista kärsiviä. Hieroja kutsutaan tallille usein vasta silloin, kun ongelmien vyyhti on kasvanut suureksi. Tasapainoisella valmennuksella, ennaltaehkäisevällä lihashuollolla ja huolellisella perushoidolla voitaisiin välttää vammojen ja lihasongelmien syntymistä. ”Ennakointi on riskeihin varautumista ja niiden välttämistä. Sen avulla hevosen suorituskyky säilyy ja todennäköisesti myös paranee.”

Essi suositteleekin ammattitaitoisen valmentajan ja hevoshierojan palkkaamista, varusteiden sopivuuden tarkistuttamista säännöllisesti sekä huolellisten hevosenhoitorutiinien noudattamista. ”Esimerkiksi omien hevosteni ruokinta perustuu analysoituun karkearehuun, jota täydennän luotettavilla Racing-rehuilla ja  isärehuvalmisteilla.”
Vammojen ennaltaehkäisyä voi toteuttaa helposti kotikonstein esimerkiksi venyttelemällä hevostaan. ”Jalkojen kylmäyksessä kylmäyskääreet ovat jokaisen kiireisen ja ekologisen hevosihmisen toteutunut unelma!”

Lue lisää Essin ajatuksista:

www.fiestall.auttaa.fi/

Racing opas

Löydä oikea tuote
Yritys
Parasta ruokaa hevosellesi
Progut